Personaje si varietati braziliene

Nossa Senhora do Rosario este in mod traditional cunoscuta in Brazilia drept patroana a brazilienilor de origine africana.
Pedro I al Braziliei (cel care a declarat independenta Braziliei de Portugalia pe 7 septembrie 1822 si apoi primul imparat brazilian) a avut 18 nume: Pedro de Alcântara Francisco António João Carlos Xavier de Paula Miguel Rafael Joaquim José Gonzaga Pascoal Cipriano Serafim de Bragança e Bourbon.
Printesa Isabel a Braziliei a urmat calea exilului la 43 de ani odata cu abolirea monarhiei si declararea republicii braziliene stabilindu-se intr-un castel in Franta.
Dupa dictatura militara dintre anii 1964-1985, primul presedinte ales prin vot direct a fost abia in 1989 si anume Fernando Collor.
Prima moneda braziliana se numea real (iar la plural réis).
Basilio da Gama este un poet luso-brazilian cunoscut pentru poemul sau O Uruguai in care povesteste disputa intre iezuiti, indieni si europeni in Sete Povos das Missoes.
Actiunea filmului ‘A deriva’ se intampla in orasul Búzios.
Creatorul benzii desenate ‘Gasca Monicai’ (A turma da Monica) este brazilianul Mauricio de Souza.
Cel mai bun muzeu din America de Sud din 2014 a fost ales Institutul Ricardo Brennard din orasul brazilian Recife.
Preotul brazilian Adelir Antonio de Carli a murit in 2008 dupa ce a infruntat probleme cand realiza un zbor cu …baloane cu heliu!
Numele localului din Santa Maria unde un incendiu a provocat peste 240 de morti , majoritatea tineri era Kiss.
Sfantul Sebastian (São Sebastião) este patronul orasului Rio de Janeiro.
Numele artistic al impresarului Joao Batista Sergio Murad (acesta fiind totodata detinatorul celui mai mare parc de distractii din America de Sud) era Beto Carrero.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.