Alegeri prezidentiale in Brazilia-turul 2. Brazil’s Presidential Election-round 2.

Azi 26 octombrie 2014 este al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Brazilia. Cei 2 candidati sunt: Dilma Roussef (candidand din partea Partidului Muncitorilor – Partido dos Trabalhadores – PT) si Aecio Neves (candidatul din partea Partidului Social Democratiei Braziliene – Partido da Social Democracia Brasileira – PSDB).
Cateva detalii interesante despre cei doi candidati:
-Ambii candidati au la activ un divort. Dilma Roussef a divortat in 1981 de primul ei sot Claudio Galeno, iar Aecio Neves a divortat de Andrea Falcao in 1998.
-Aecio Neves e nepotul lui Tancredo Neves care a fost Guvernator al statului Minas Gerais intre 1983-1984. De asemenea Tancredo Neves a fost prim-ministru intre 1961-1962, a fost ales presedinte al Brazilei in 1985 in urma unor alegeri indirecte dar a murit de cancer inainte sa depuna juramantul de presedinte.
-Aecio Neves a fost guvernator al statului Minas Gerais intre 2003 si 2010.
-Leticia Weber este a doua sotie a lui Aecio Neves. Cei doi sunt casatoriti din 2013. Ea a fost fotomodel, este cu 19 ani mai tanara decat el si impreuna au 2 copii gemeni nascuti pe 8 iunie 2014! Aecio Neves mai are o fiica din prima casatorie numita Gabriela Falcao Neves nascuta in 1991.
-Fotbalistul Ronaldo Luis Nazario da Lima castigator al Campionatului Mondial de fotbal din 2002 este unul dintre sustinatorii lui Aecio Neves.
-Dilma Roussef a fost membra a organizatiei paramilitare de stanga numita COLINA (Comando do Libertacao Nacional – Comando-ul de Eliberare Nationala) care a luptat contra regimului militar brazilian care a condus Brazilia intre 1964 si 1985.
-Daca va castiga, Dilma Roussef va fi la al doilea mandat de presedinte, mandat care dureaza 4 ani (2014-2018). La terminarea celui de-al doilea mandat de presedinte, Dilma Roussef va avea 71 de ani.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.